Martijn goes Colombia, Bogota

de eerste week

Pff, de eerste dagen waren heel hectisch: er komt zoveel op je af, zoveel nieuwe mensen, een nieuwe stad, nieuwe omgeving, nieuwe cultuur. De eerste drie dagen waren heel druk, met eigenlijk alleen maar feesten. Ik heb veel reacties op mijn verhalen gehad, en om even recht te zetten, dit is wel wat minder geworden daarna. Natuurlijk zat ik nog steeds in de introductieweek. Hierdoor werden heel veel activiteiten georganiseerd: we zijn gaan bowlen, er was een welkomsdiner met hierop aansluitend een heel leuk feest, en natuurlijk de pubtour. Hier ben ik in de skybar geweest, een supermooie bar op de 24e etage van een flatgebouw midden in het centrum, heel indrukwekkend. daarna zijn we doorgegaan naar de blue moon, een super grote mooie club met 4 zalen met verschillende muziek, loungeruimtes, noem maar op. Daarna nog naar een after party geweest in de buurt van het ziekenhuis. de rest van de avondjes heb ik veel leuke dingen gedaan met de mensen hier in Park, samen gegeten, wat gedronken, films gekeken enzovoort. Ook ben ik heel veel in de stad geweest, gewoon een beetje rondwandelen/shoppen.

Vandaag ben ik met Arjan naar het meer geweest, dat helemaal bevroren is nu. Ook is er vandaag een dik pak sneeuw gevallen. Maar het was echt zo mooi op het meer. veel fotos gemaakt, en arjan heeft nog op het meer gefiets. hollander dat ik ben begint het dan natuurlijk te kriebelen: schaatskoorts. Op de terugweg waren we op zoek gegaan naar weekendtassen, omdat we alleen koffers hebben, voor onze trip naar stockholm, waar ik zo meer over zal vertellen. uiteindelijk kwamen we in een 2e hands winkel waar ik voor, jawel, 6 euro een paar zo goed als nieuwe schaatsen van een topmerk heb kunnen kopen. Hoezo is Zweden duur??

Daarna nog even in ons standaard typisch zweeds cafeetje thee gedronken, en daarna naar huis gegaan, en wat gegeten met Arjan en Andreas (een jongen uit aken van mijn gang). We aten samen om hostels te boeken in stockholm voor dit weekend, want ja, natuurlijk zal stockholm gezien moeten worden.

Natuurlijk waren we te laat, waardoor we uiteindelijk 2 verschillende hostels hebben moeten boeken, maar dat maakt niet uit verder. We zullen hier tot zondag verblijven, waarna we met een cruise naar Helsinki zullen gaan. Op deze extreem grote boot is werkelijk alles: Winkels, restaurants, casino, maar het allerbelangrijkste is toch wel: een tax free shop. Hier zal dus veel drank ingeslagen worden, om zo in Zweden goedkoper af en toe een drankje te kunnen doen.

Wederom zullen jullie wel weer denken: leeft die kerel niet een beetje buiten zijn stand, hij is toch maar een arm studentje? Wederom weer mis. Tara, die ook in vasteras is vanuit maastricht, heeft via haar fadders kunnen regelen dat we als introducés mee kunnen, waardoor we voor het bedrag van 25 kronen (2 euro en 20 cent) een kamer hebben kunnen reserveren op deze prachtige trip. Uiteindelijk zullen we 10 uur hebben om Helsinki te kunnen bezoeken, waarna we weer terug varen.

Ook ben ik al een beetje bezig met de rest te plannen, omdat dit op tijd moet gebeuren. We zullen waarschijnlijk met een groep vanuit Vasteras ook naar Kiruna vertrekken voor een dag of 5, beter bekend als LAPLAND. Hier zal het ijshotel bezocht worden, rondreis met sneeuwscooters en hondensleeen, en natuurlijk het noorderlicht zal geprobeerd gevonden te worden.

Ook zal ik nog een reis naar St Petersburg, en misschien Moskou gaan boeken (eerst ga je per boot nog naar finland), hier heb ik nog geen medereizigers voor gevonden, maar ik vermaak me alleen ook wel. Er gaan toch alleen maar erasmus studenten mee. Dit zal pas in mijn laatste week van mijn verblijf zijn.

En dit was het wel weer voor nu.

Veel liefs Martijn

Willem Jan, Cyriel en Sigrid

HE Mattijn!!

vanuit het computerlokaal in de UM (training planning en logistics) willen we even zeggen dat het NIET EERLIJK is dat jij a.) bijna geen les hebt b.) tijd hebt om te drinken!! Haha nee grapje, we lezen dat je het erg leuk hebt daar en we missen je toch wel een beetje (vooral omdat je goed bent in rekenen.. en dat doen we erg veel dit blok)
Veel plezier daar nog en de groetjes van Mark Govers ;)

Groetjes uit Maastricht

Latour

Hej sjeffie!

Leuk man, die verhalen van je. Ik had er tot op de dag van vandaag nog geen gelezen, maar nu ik toch al een tijdje ziek thuis zit en nu ik weer een laptop ter beschikking heb kan ik lezen tot ik erbij neer val. Have fun matey, en ik spreek je snel weer!

Bjorn

Martini! Je mocht me best even op de hoogte stellen dat je een blog hebt ;).

Wat een verhalen man! Die ladderzatte foto's spreken boekdelen, maar dat zijn we van je gewend. Hoop dat je snel gewend raakt aan je nieuwe leefsituatie en veel ziet / ondekt.

Zelf vertrek ik maandag avond vanuit Brussel. Heb ook een blogje gemaakt op www.b-jorn.nl . Check het maar eens uit mocht er een moment komen dat je je verveelt (niet dat ik die assumptie maak).

Lijkt me leuk als we via de blogjes contact houden!

Spreek je snel weer. Met ijskoude groet,

Bjorn

Wouter

Hey,
leuke blog :)
Vraagje voor je eigenlijk, hoe heb je dat voor elkaar gekregen om voor SEK 25 naar Finland te gaan? :)
ik zit over 2 maanden in stockholm (stage) en als de boot naar finland ergens goedkoop te regelen valt is dat natuurlijk wel mooi meegenomen ;)

Veel plezier daar,
Wouter

Zus

Hoi broertje! Wat een verhalen weer. Zo te lezen heb je niet eens tijd voor een bezoek van je allerliefste zus naar Zweden... :(
Ik heb trouwens jouw Stef Stuntpiloot-spel meegenomen naar mijn kamer. Hoe ontspannen is dat! Wil ook wel eens het vetste drankspel spelen.
Veel plezier met je rondreis en niet met een dikke bierbuik wederkeren in Nederland he?
x Rens

jeroen

heey martijn,

Het ziet er allemaal leuk uit daar. Ik ga er vanuit dat je daar een geweldige tijd gaat krijgen. Veel plezier daar.

groetjes Jeroen

Tjebbe

HEEEEJ kerel!

heo is het ermee?? lukt eht daar allemaal een beetje met het blond, bier en ikea?

21 feb is het weer carnaval hoelaat kunnen we je van het vrliegveld ophalen?

tot dan!

DA greetzz

Lotte

He neefje, jeeeetje wat een verhalen, klinkt allemaal ontzettend gaaf!! Ben echt wel jaloers...
veel plezier, geniet ernog van!
Liefs xx je nicht Lotte