Martijn goes Colombia, Bogota

Eerste dag

Hee iedereen, bij deze mijn eerste bericht uit het mooie Vasteras. Vrijdag was de dag van vertrek. Na 4 uurtjes slapen in de auto gestapt naar Keulen, vanaf waar het vliegtuig naar Zweden vertrok. Hier verzameld met de rest van de groep, bagage weggebracht en nog even wat koffie gedronken. Toen we het vliegtuig in kwamen kwam ik er achter dat ik meteen de beste plek uit het vliegtuig had, vooraan, bij het raam, dus de vakantie begon al meteen goed. Toen we uiteindelijk geland waren in Stockholm hebben we wel een uurtje of 2 moeten wachten op de bus richting Vasteras. De bus was iets te laat, maar uiteindelijk toch nog om half 6 aangekomen in Vasteras, en wel op de universiteit. Hier hebben we de sleutels van onze kamers gekregen, en nog wat uitleg over de verdere verloop van de komende dagen. Uiteindelijk hebben de Fadders, dat zijn de mensen van de universiteit uit Zweden die de internationale studenten helpen (een soort Buddy's) ons naar Park gebracht. Dit is het complex wat mijn uitvalsbasis zal zijn voor de komende 3 maanden. Wat wel balen was, dat ik geen dekens of kussens had mee genomen, dus ik had me al voorbereid op een koude nacht. Toen we hier aan kwamen kwam daar boven op dat mijn kamer dubbel geboekt was, en ik dus zonder kamer zat. Maar de Landlord had dit meteen verholpen, en me zelfs gematst door me 4 sleutels van andere kamers op de 3e verdieping te geven, en ik had 10 minuten om de beste kamer uit te zoeken. Toen ik op de derde verdieping kwam was er meteen een jongen uit oekraine en uit Duitsland die zeer vriendelijk waren en me geholpen hadden met mijn spullen. Daarna hebben we alle vier de kamers waar ik uit kon kiezen geopend, en alle spullen die de vorige bewoners hadden achter gelaten zoals kookspullen, dekens, kussens, schoonmaakspullen, meubels naar de beste kamer van de 4 gebracht. Dit duurde wel wat langer dan 10 minuten, waarna de land lord binnen kwam toen ik net een stoel aan het overhuizen was. We hadden snel de andere kamers op slot gedaan, en de sleutels gegeven. Uiteindelijk nog wat gaan eten bij een italiaanse pizzzeria (die echt op 1 minuut lopen zit, en de burgerking op 2 minuten, dit gaat zo niet goedkomen) en wat boodschappen gedaan bij de supermarkt op 30 meter van dit complex. Deze is elke dag open tot 11 uur, wat heel handig is als bijvoorbeeld je cola op is om met wodka te kunnen mixen. Daarna een beetje mijn kamer in orde gebracht, en alles op zijn plek gezet. Ook was ik als enige de gelukkige van de Nederlandse groep dat er draadloos internet aanwezig was, waardoor ik direct online kon.
Toen ik eenmaal klaar was op mijn kamer was het al heel laat, nog wat gepraat en gedronken met de mensen op mijn gang bij de jongen uit Oekraine, maar ben ik toch maar gaan slapen. Hun zijn allemaal gaan stappen die avond, waarna de after party om 5 uur snachts weer hier was, wat mij een redelijk slapeloze nacht had opgeleverd. Maar dat maakte niet uit, want ik heb mezelf vanaf deze nacht voorgenomen gewoon iedere dag met hen te gaan feesten, zodat ik er in ieder geval zelf nooit last van zal hebben. En dit is me tot vandaag toe nog zeer goed gelukt.

Helentje

Ahhh relaxed! Ook op jou ben ik jaloers!
Heel veel plezier!
Maar dat zal wel lukken denk ik ;)

ZUS

Goed bezig daar, vooral die wodka-cola, haha! Maar goed dat je niet op een camping zit daar :)
Klinkt allemaal erg leuk broertje. Kijk al uit naar je volgende verhaaltjes.
x

martien papa

Hoe gaat het zoon, ik lees alleen maar drank, drank en nog eens drank. Is dat nu mijn zoon??????? Alles goed en heb je het naar je zin? Hier alles goed, soms wat stil, vooral in het weekend. Geniet er maar van.

gr. Papa